čtvrtek 28. listopadu 2013

Jsem netvor a koukam koním na zuby

Už jakou malou holčičku mě rodiče učili, že koukat DAROVANÝMU koni na zuby, je vrchol neslušnýho chování. A já se celej život snažim tohle pravidlo dodržovat. Ale někdy to, i přes veškerou vynaloženou snahu, prostě nejde...
 
A tak mi jednoho krásnýho dne strčila Italka před obličej pytlík s prapodivnym obsahem, že prej mi přinesla dárek, co sama pekla. Byly to muffiny.
Tak jsem slušně poděkovala. Italka na ně byla zřejmě velmi pyšná, protože mi ještě řekla, ať jí pak hned napíšu, jak mi chutnaly...
 
Nenapsala jsem jí nic, protože není v mých silách tak moc lhát.
 
Doma jsem totiž s pytlíku vyndala tohle:


Výška - zhruba centimentr a půl (balzám na rty pro ilustraci)
Tvrdost - šutr (typuju to tak aspoň na žulu)
Ale pozor, já nejsem žádná fajnovka! Řekla jsem si, že vzhled přece není důležitej. Tak jsem do toho odvážně kousla. A zase to vyplivla. Po chvíli přemýšlení jsem přišla na to, co mi ta (ne)chuť připomíná... Italce se normálně podařilo nechtěně stvořit vizovický pečivo! A jestli si říkáte, že to nemůžu vědět, protože vizovický pečivo se přece nejí, tak mi věřte, že jsem v tomhle směru zcela kompetentní, protože jsem ho kdysi dávno nerozvážně ochutnala.

Dílo zkázy extra zblízka

Nejlepší na tom je, že Italka pořád povídá, že by se pečenim chtěla živit a je do toho hrozně nadšená. Zatím nám ale vytvořila jen samý blafy a tyhle muffiny byly totální korunou.
Já je v tomhle článku v podstatě ani nechci pomluvit. Spíš bych je ráda postavila na piedestal a po zbytek života je obdivovala, protože to prostě nedokážu pochopit. Nedokážu pochopit, jakej druh dosud neobjevenýho umění mohl vést k jejich vzniku. Ty muffiny jsou prostě totální nadpozemskej zázrak.
 
Takže jsem je tady měla několik dní vystavený na stole a tiše je obdivovala...a pak jsem je vyhodila do koše. Ale přísaham, že po zbytek svých dní na tomhle světě je budu obdivovat, protože vážně nedokážu pochopit, jak někdo může použít suroviny na muffiny a upéct vizovický pečivo. To musí bejt přece totální umělec!
 
Vyhozenim muffinů do koše to ale neskončilo. V hlavě se mi totiž zrodil ďábelskej plán.
Když jsem ho po skypu oznámila mamce, zděsila se, jakou to porodila stvůru a zapřísahala mě, ať to nedělam.
Já jsem to ale stejně udělala...
Když jsem to pak na skypu řekla muži, jen strnul a řekl: "No to jsi neudělala!"
 
POZVALA JSEM ITALKU NA VEČEŘI A UPEKLA JSEM MUFFINY! (samozřejmě jen jako dezert, jako hlavní jídlo muffiny většinou neservíruju)
 
A povedly se (protože na muffinech VĚTŠINOU nic zkazit nejde):


A pointa?
Italce se udělalo blbě a nepřišla.

Patří mi to...za to, že jsem netvor a koukam koním na zuby.


13 komentářů:

  1. Omg, ten konec mě rozsekal :D In your face, muffinozkoumale :D
    Jak pročítám tvé články (píšeš fakt pěkně ;), tak si říkám, že mezi nenormálníma jsem já ještě prudce normální :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nejsem muffinozkoumal! :-D Ale tohle byl fakt nejhorší kousek pečiva, co se kdy dostal do mojí pusy, to si článek prostě zasloužilo! Btw, poslední dobou si dost intenzivně připadam jediná normální mezi nenormálníma :-D

      Vymazat
  2. Já bych měla strach, že je najde v koši..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koš jsem vynesla ještě před plánovanou návštěvou...jsem důsledná :-D

      Vymazat
  3. též bych to udělala...a jako stvůra si nepřipadám :/ :D muheheee *ďábelský smích*

    OdpovědětVymazat
  4. ááááááááááhahahaha umřu na smích, taková nepovedená pomsta:DDD hele ale její seběvědomí bych chtěla mít, živit se pečením:D To je jakobych já bez řidičáku šla na konkurz řidičů z povolání:DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nerada bych nějak podcenila tvoje řidičský umění, ale to přirovnání bude asi trefný :-D

      Vymazat
  5. Ach jestli se tím chce živit taks jí to měla řít ! :) lepší bolestivá pravda než lež

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jí to chtěla říct těma svýma muffinama :-)

      Vymazat
  6. Tohle bude asi trochu neomalené a mimo téma, ale zajímalo by mě, jakej je ten balzám, přemýšlím totiž o koupi, avšak bohužel testery balzámů se neposkytují (což je vlastně asi dobře)...
    Jinak k těm muffinům - když by mělo pečivo vypadat dobře chutně a namísto toho vypadá naprosto odporně a navíc se honosí tvrdostí diamantu, je více než pravděpodobné, že to bude nepoživatelné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě :-) Je to nejlepší balzám na světě, určitě doporučuju, už mam asi tak třicátej :-) Kam se hrabe Carmex a spol.

      Vymazat
  7. Hahaha, tomu se říká sladká pomsta, což? A jako náhodou vizovické pečivo v Itálii by mohlo být docela trhák. Jen by to mohla holka trochu vychytat esteticky :D.

    OdpovědětVymazat

Za komentář dostanete pusu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...