čtvrtek 3. října 2013

Hlavně bejt tolerantní!

Před Erasmem vám všichni říkají, že to bude super, protože poznáte lidi z celýho světa. Nikdo už vám ale neřekne, jak to s těma lidma bude těžký.  
A i když jsem očekávala, že si tady vypiluju hlavně angličtinu, zatím to vypadá, že tady "piluju" převážně toleranci...

O Francouzce jsem vám psala minule. Bojím se zeptat, jestli si tu Oyster card už koupila. Vsadila bych se, že na 90% ne. A...ona mě vážně jako baví. Je to hrozná puritánka a strašně jí pohoršujou Angličanky, protože se oblíkaji vyzývavě, pohoršuje jí vlastně skoro všechno - její nejčastější slovo je "awful". Když jsme ale nedávno šly na nákup, málem jí přejela jedna anglická lady (což je tady celkem běžný). Francouzka za tím autem skoro běžela, oběma rukama ukazovala fuckáče a řvala "fuck you", což prokládala nějakýma francouzskýma slovíčkama, kterým jsem bohužel nerozuměla.

Dál je tady Ital, co bydlí se mnou v bytě. Musim říct, že jeho přítomnost tady mě velmi těší, protože si na něm honim sebevědomí. On totiž fakt neumí anglicky...nedávno jsem si vařila těstoviny, on ke mě přišel a povídá: "That the pasta is look the good". Jo, je to až tak špatný...neříkejte, že vy byste z toho neměli radost! Protože já jí mam :-D
Jeho špatná angličtina mu ovšem nebrání v nahánění holek a tak chodí pařit každej večer. A taky chodí do posilovny a nejí pečivo, aby nebyl tlustej...a rád si prý před zrcadlem prohlíží svoje svaly. 

Pak tady je ještě jedna Italka, která nebydlí na koleji, ale u rodiny a je s ní taky dost sranda. V neděli organizovala piknik v Greenwich parku. Přišli všichni...až na ní. Ona dorazila až za dvě hodiny, což nám přišlo fakt vtipný, vzhledem k tomu, že byla onou hlavní organizátorkou. Včera jsme tuhle Italku pozvaly k nám na kolej na večeři. Měla dorazit v pět a my jsme kvůli ní strašně chvátaly z několika-hodně-moc-kilometrový procházky. My jsme tu v pět byly, ona ne. Když už bylo 6, začaly jsme vařit, protože už jsme po takový štrece hlady šilhaly. Italka dorazila v 7, my už jsme byly navečeřený, takže to pak bylo celkem divný. Došly jsme teda k závěru, že má všechno posunutý o dvě hodiny a příště, až jí budeme někam zvát, musíme jí sdělit čas o dvě hodiny dřív.

Takhle vypadal cíl onoho včerejšího několikahodinovýho plahočení - Eltham Castle...moc krásnej, co? :-D

Pak tu se mnou bydlí Španěl a Španělka, o kterých toho moc nevim, protože jsou pořád spolu a mluví španělsky. Jedinou větou, kterou jsem od Španělky kdy slyšela je: "I´m so tired" a tu říká úplně pořád. Španělovi vůbec není rozumět, protože jeho angličtina je v podstatě převlečená španělština...když tak nad tím přemýšlím, ona ta španělština možná ani není převlečená, ona to možná je prostě španělština. To byste museli slyšet...

A nakonec zbývá Holanďanka, která má pokoj hned vedle mě. Ačkoliv je jí devatenáct, chová se jako by sežrala všechnu moudrost světa (což možná i sežrala, protože je asi trochu geniální, ale chovat by se tak nemusela žejo). Pořád mi skáče do řeči, což mě neskutečně vytáčí.
A tohle, co jsem o ní napsala je dost možná výsledek ponorky, protože to s Holanďankou docela táhnu. Jsme si totiž docela podobný...taky jí hodně brambory :-)
 
Jo a ještě...naprosto strašný jsou Číňani. Řeknu vám, že se tady nikdo nechová tak hrubě jako oni. V autobuse se rvou dopředu hroznym způsobem a když vás skoro porazí, ani se neomluví. To tady u nikoho jinýho neexistuje. Mam na ně vztek. A dneska si ke mně ve školním autobuse přisednul Číňan, kterej měl tak 150 kilo, šílěně, ale fakt šíleně smrděl, měl mikinu plnou lupů, furt se dusil a neustále klapal nohou tak, že celá sedačka poskakovala. Fakt jsem myslela, že se pobleju a to mně jen tak něco žaludek nezvedne. Byla to hororová cesta.
 
No a já, Češka, jsem samozřejmě bez jediný chybičky, prostě naprostá dokonalost...ale to je přece každýmu jasný, žejo.
 
A ještě jsem vám chtěla ukázat, že se nám přímo v prostoru školy něco natáčí...prý se tu natáčí dost často (před rokem tu například točili Thora 2, což je mi docela líto, protože jestli bych tady o něco fakt stála, tak o Chrise Hemswortha naživo)

Vzadu falešná stanice metra a stánek s kytkama...bůhví, co to bude, až to bude

Londýn je úžasnej v tom, že na mnoha místech jako Londýn vůbec nevypadá...tohle je park hned vedle mojí koleje

No a nakonec se musim s něčim pochlubit. V sobotu si totiž jedu splnit jeden ze svých snů a to...jedu navštívit Pemberley!!! Přesněji řečeno "Pemberley" ze seriálu Pýcha a Předsudek (BBC, 1995), což je pro mě vůbec nejlepší seriál na světě! Prostě ho zbožňuju. A moje nejoblíbenější scéna je, když Elizabeth přijíždí a poprvé Pemberley spatří. Jsem z toho tak nadšená, že se zřejmě počůram, až tam budu. Sice to bude šíleně drahý, protože to je až u Manchesteru a budu tam muset přespat do neděle, ale čert to vem. Koukejte: http://www.nationaltrust.org.uk/lyme-park/

18 komentářů:

  1. Ty mě prostě bavíš! :-) Asi bych už teda taky dost rostla,až bych byla největší na světě :-D A pasáž o vlastní bezchybnosti je naprosto jasná - my nemáme nikdy žádnou chybu, s tím souhlasím! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak já teď byla už první týden ve škole na VŠ a zatím vycházím se spolubydlícími jakš takš v pohodě. Jen na pár vyjimek!
    ''Pemberley'' chceš mě naštvat? Já chci taky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To buď ráda, já s nima jako taky jakž taky vycházim, ale někdy mě prostě pěkně serou jako třeba teď...přišla jsem do kuchyně, tam nikdo a okna otevřený dokořán...a to máme byt v přízemí

      Vymazat
  3. Pro nemytý olupený tlusťochy jsi nemusela až do Anglie :-D My jich tady na ajťárně máme taky dostatek. Hlavně teda těch co vyhledávají lidi s očividně výbornými hygienickými návyky, kteří si jejich odér nejvíc užijou - jako třeba mě..
    Výlet závidím.. doufám, že bude alespoň dost fotek, ať z toho taky něco mám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo! Mně to taky přijde, že mně tenhle typ lidí úplně pronásleduje...ale včera to byl snad nejhnusnější smrad, co jsem v životě zažila.
      A fotky budou! ;-)

      Vymazat
    2. Nominovala jsem tě v tagu Versatile Blogger Awards, takže budu ráda když se přidáš :-)
      Link zde: http://beautyandsensitivity.blogspot.cz/2013/10/tag-versatile-blogger-award.html

      Vymazat
  4. och Pemberly!! pýcha a předsudek je naprostá srdcovka a asi se z toho počůrám za tebe!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Pekný blog. Normálně nekomentuju, ale KURNA, PEMBERLEY???? Ach!!!!!!!!! Užij si to i za mě :-) Janca

    OdpovědětVymazat
  6. Takže... ehm... jakže se říká takovým klukům? :D Metrosexuálové? :D Jako, že se o sebe přehnaně starají, pečují,... :D ... Asi by mi to taky zvedlo sebevědomí! :D
    Úža článek! ;)
    :))

    OdpovědětVymazat
  7. Ó, Chris Hemsworth! Tak toho bych taky moc ráda viděla. :3 a ty parky v Londýně jsou vážně fascinující! Nechápu, proč je tady většina parků mrňavá nebo špinavá, když v tak obřím městě to evidentně není vůbec žádný problém!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nevim no...asi jsou tady lidi čistotnější :-)

      Vymazat
  8. haha:-D španěly nesnášim kvůli tomu přízvuku a odmítám se s nima bavit, protože jim fakt nic nerozumim:-D a že jsou ty číňany hrozně neslušní!:-D Je taky nesnášim!:-D jsem ráda, že nejsem jediná:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já mam těch Číňanů čim dál tim víc plný zuby! To je fakt neskutečný, co předváději...

      Vymazat

Za komentář dostanete pusu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...